Activiteiten

Relaxen op het strand

Zoals u kunt lezen zijn er zeeën aan activiteiten mogelijk in de omgeving. U kunt uiteraard ook gewoon lekker op het strand een boek lezen of anderzinds relaxen. Het strand is dusdanig ruim, dat u er altijd wel een mooi plekje vindt. Het water is er lange tijd ondiep, waardoor het er voor kleine kinderen ook ideaal vertoeven is.

Kitesurfen en windsurfen

Het strand van Workum staat bekend als een van Nederlands beste plaatsen om te kite en windsurfen. Zowel gevorderde als beginnende surfers kunnen zich hier naar hartenlust op het water vermaken. Het water is lang relatief ondiep, waardoor er zelfs bij materiaalpech geen problemen ontstaan om het strand te bereiken. Er zijn diverse kitesurf en windsurfscholen op het strand aanwezig, mocht u graag les willen krijgen (Kitemobile, Soalsurf, Antixsports, Skyhigh-kitesurfschool).

Zeehonden tocht

In de nabij gelegen Waddenzee leven talloze zeehonden. Bij laag water zijn deze te bewonderen vanaf rondvaart boten die vanuit Makkum en Harlingen afvaren (15 tot 20 minuten met de auto). Een Robbentocht duurt ongeveer 2 uren en is voor velen een unieke ervaring. U kunt via www.partyvaart-harlingen.nl of http://www.rondvaartmakkum.nl een dergelijke tocht boeken.

Suppen

Vanaf hetzelfde strand kan er prima worden gesupt, maar via het naastgelegen kanaal It Soal kun je ook heel leuk door Workum suppen. Er zijn diverse surfscholen waar u een board kunt huren (Soalsurf, Skyhigh-kitesurfschool)

Waddeneilanden

De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland kunnen vanuit het chalet prima voor een dagje worden bezocht. Met de eerste boot heen en de laatste boot terug, om s’ avonds weer lekker in het chalet na te kletsen over de prachtige belevenis. Hoe leuk is dat?

Fietsen

De omgeving van Workum leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten van diverse omvang. Zo kunt u vanaf het chalet (een deel van) de bekende Elfstedenroute fietsen, maar ook de Pontjes route van Zuidwest Friesland levert een fantastische ervaring op.

Fietsen huren kan bij receptie van de camping, maar ook in Workum zelf kunt u terecht voor een (elektrische) fiets (Fytsmakkerij, E-rentfriesland).

Bootje huren

Vanuit Workum kunt u eindeloze tochtjes maken over de diverse, prachtige vaarroutes van Zuidwest Friesland. Een echte aanrader is om eens een tochtje over de Luts te maken. Dit riviertje loopt door de bosrijke omgeving van Zuidwest Friesland en is traditioneel de zwakke plek van de schaats Elfstedenroute omdat het water er minder snel bevriest. In Workum en omgeving kunt u bij meerdere bedrijven terecht voor het huren van een sloepje (Deliefdesloepverhuur, Workumwatersport, Dehaanwatersport).

Chalet aan het strand

+31 6 53 22 32 63

Boeken

Copyright © 2024 Chalet Workum